Συνταγές

  • Άρθρα
  • Συνταγές

Κνάφε με Formula 1 Vanilla

Γλυκό Κναφέ με την Formula 1 Vanilia και Βρώμη, Μήλο και εδώδιμες ίνες.

Δημιουργήστε ένα υπέροχο Κναφέ με Formula 1 με γεύση βανίλια και Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες με μοναδική γεύση. Μια συμβουλή για να μείνει τραγανό το κανταϊφι πρέπει να είναι κρύο και η γέμιση καυτή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 50 λεπτά
Συστατικά:
  • ½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 90g πάνκο
  • 230g βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml σιρόπι
  • 230g μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 480 ml γάλα, πλήρες
  • 40g σιμιγδάλι, ψιλό
  • 20g Herbalife Formula 1 Vanilla
  • 30g Herbalife Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες
  • 300g ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 ml νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. ανθόνερο
  • 30 g φυστίκι Αιγίνης, σπασμένα
Μέθοδος:

1. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το ανθόνερο και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

2. Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσει τελείως.

3. Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε μία σχάρα στη μέση.

4. Έπειτα, ξάνουμε το κανταΐφι, το τοποθετούμε σε δόσεις μέσα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και το χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί τελείως. Κάθε δόση που ετοιμάζουμε την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

5. Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο παραπάνω μπολ το πάνκο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το σιρόπι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

6. Ύστερα, βουτυρώνουμε ελαφρώς μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ., αδειάζουμε μέσα το κανταΐφι, το απλώνουμε με τα χέρια μας δημιουργώντας τοιχώματα και πιέζουμε πολύ καλά το φύλλο με τον πάτο ενός ποτηριού.

7. Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα και το ζεσταίνουμε.

8. Κατόπιν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το Herbalife Formula 1 Vanilla, το Herbalife Βρώμη, Μήλο και Εδώδιμες Ίνες και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για 2 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

9. Αμέσως μετά, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

10. Έπειτα, μεταφέρουμε τη γέμιση στη φόρμα με το φύλλο, λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει για 60 λεπτά.

11. Τέλος, ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μία πιατέλα, ρίχνουμε 60ml από το σιρόπι, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Θρεπτικά Συστατικά ανά Μερίδα:
Θερμίδες (kcal) Λιπαρά (g) Υδατάνθρακες (g) Σάκχαρα (g) Εδώδιμες ίνες (g) Πρωτεΐνη (g)
Ανά Μερίδα 502 22,9 13,2 68 1 37