Υγιεινή Διατροφή για Υγιή Όψη της Επιδερμίδας σας

Συντάκτης: Laura Chacon-Garbato, Herbalife Nutrition Director
Υγιεινή Διατροφή για Υγιή Όψη της Επιδερμίδας σας

Τώρα μπορείτε να προστατεύσετε την όψη και την αίσθηση της επιδερμίδας σας με μια ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνοντας βιταμίνες και νερό. Η υγιής όψη της επιδερμίδας ξεχωρίζει από μακριά χάρη στη λάμψη της. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες συμβουλές για να διατηρήσετε τη λάμψη της επιδερμίδας σας.

 

Αυξήστε την Πρόσληψη Πρωτεΐνης

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπλαση και την αναδόμηση των ιστών. Τα κύτταρα χρειάζονται πρωτεΐνες για να συντηρηθούν ενώ ο οργανισμός μας τις χρησιμοποιεί για να «αντικαταστήσει» τα κατεστραμμένα ή νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μπορείτε να προσθέσετε πρωτεΐνη στη διατροφή σας μέσα από διάφορες πηγές όπως το κοτόπουλο, το κρέας, το ψάρι, η σόγια ή το τόφου. Τα ροφήματα αντικατάστασης γευμάτων αποτελούν, επίσης, μια εξαιρετική πηγή για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών.

 

Η Σημασία των Αντιοξειδωτικών και των Φυτοθρεπτικών συστατικών

Ενώ η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό παράγοντα για μια υγιή επιδερμίδα, τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά είναι εξίσου σημαντικά για το δέρμα και γενικότερα για την υγεία μας. Υπάρχουν φυτικές ουσίες που συσσωρεύονται στο δέρμα και ενισχύουν την άμυνα του αντιοξειδωτικού μηχανισμού των κυττάρων του δέρματος. Σιγουρευτείτε ότι από τη διατροφή σας δεν λείπουν φρούτα όπως βατόμουρα, φράουλες και μήλα καθώς και λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και οι ντομάτες.

 

Πρόσληψη Κολλαγόνου

Το κολλαγόνο αποτελεί το 25% με 30% του συνόλου των πρωτεϊνών του σώματος, εκ του οποίου το 75% είναι κολλαγόνο του δέρματος. Το κολλαγόνο εντοπίζεται κυρίως στον συνδετικό ιστό του οργανισμού και είναι αυτό που δίνει στην επιδερμίδα τη σφριγηλότητά της. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, το δέρμα μας σταδιακά αφυδατώνεται και γίνεται ολοένα και πιο ξηρό. Όταν συμβαίνει αυτό, η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, οι συνδετικοί ιστοί χάνουν τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα τους ενώ αρχίζουν να εμφανίζονται ρυτίδες και το δέρμα «κρεμάει». Για να διατηρήσετε τη νεανική όψη της επιδερμίδας σας, αναζητήστε προϊόντα με υδρολυμένο κολλαγόνο που δουλεύουν από μέσα προς τα έξω για να στηρίξουν τη δομή του δέρματος. 

 

Κατανάλωση Νερού

Η έντονη άσκηση  μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια νερού και ηλεκτρολυτών και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο.  Μη φύγετε από το σπίτι σας χωρίς να σιγουρευτείτε ότι το φορητό ψυγειάκι σας είναι γεμάτο με ενυδατικά τρόφιμα και ροφήματα. Το σκέτο νερό θα καλύψει τις ανάγκες σας ενώ η προσθήκη γεύσης ή φρέσκων φρούτων σε νερό θα το μετατρέψει σ’ ένα ευχάριστο ρόφημα, ενθαρρύνοντάς σας να πίνετε συχνότερα. Μην ξεχνάτε ότι και η κατανάλωση φρούτων αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης. Να ελέγχετε πάντα ποια είναι περιεκτικότητα των πρόσθετων και των φρούτων που χρησιμοποιείτε σε υδατάνθρακες.  Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε τα ζαχαρώδη ποτά, όπως τα αναψυκτικά, που μπορεί να εντείνουν τη δίψα σας.

 

Η φροντίδα του εαυτού σας και η υγιεινή διατροφή βοηθούν την όψη της επιδερμίδας να παραμείνει υγιής, και είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώθετε και να φαίνεστε υπέροχα. Όσο φροντίζετε το σώμα σας με τα απαραίτητα τρόφιμα, θρεπτικά συστατικά και μέσα προστασίας, εκείνο σας το ανταποδίδει με μια απαλή και λαμπερή επιδερμίδα!

 

Laura Chacon-Garbato, Herbalife Nutrition Director,
Herbalife Nutrition director, Worldwide Nutrition Education and Training, and licensed esthetician

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη θρέψη και τη φροντίδα της επιδερμίδας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.IAmHerbalifeNutrition.com.

 

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F