Έχει η Herbalife επιπτώσεις στην υγεία;

Η Herbalife Nutrition έχει 40 χρόνια εμπειρία στη διατροφή, με πάνω απο 300 διατροφολόγους και πάνω από 150 μεθόδους ελέγχου ποιότητας για τα προϊόντα της

Όχι, η Herbalife δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία. Για την ακρίβεια, τα προϊόντα της Herbalife χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 σημειώθηκε καθημερινή κατανάλωση 5,3 εκατομμυρίων ροφημάτων υγιεινής υποκατάστασης γευμάτων Formula 1 της Herbalife. Τα προϊόντα μας περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης, όπως σόγια, αρακά, λιναρόσπορο, βρώμη και αλόη βέρα. Επίσης, είναι πλούσια σε διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, βιταμίνη D, βιταμίνη C και βιταμίνη E.

Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας όπως το υποκατάστατο γεύματος Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1, για να προσφέρουμε στον οργανισμό σας τη σωστή ισορροπία απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Τα προϊόντα μας δρουν καλύτερα ως μέρος μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής, σε Συνδυασμό με έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι φυσικής προέλευσης και συνδυάζονται στις κατάλληλες αναλογίες για να προσφέρουν τα οφέλη της φιλοσοφίας διατροφής μας. Εάν δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε, οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες σας.

Στις 90+ αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, τηρούμε τα πιο απαιτητικά πρότυπα ποιότητας της βιομηχανίας διατροφής. Τα συστήματα ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζουμε βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση ώστε να βεβαιωνόμαστε ότι συμμορφωνόμαστε με όλους τους κανόνες και κανονισμούς των αρχών. Η δέσμευση της Herbalife στην ασφάλεια των καταναλωτών ξεκινά από τη σύλληψη του προϊόντος και τηρείται ευλαβικά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής κάθε προϊόντος.

Η ομάδα των ειδικών μας τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα σχετικά με την επιστήμη και την ασφάλεια των προϊόντων. Όλες οι διαδικασίες διέπονται από την οδηγία Global Product Science & Safety (GPSS) για την αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων εσωτερικής διατροφής της Herbalife (HLF).  

Αυτό το ολοκληρωμένο έγγραφο περιέχει μια διαδικασία για την αξιολόγηση της ασφάλειας όλων των συστατικών της Herbalife. Αναθεωρείται και ενημερώνεται διαρκώς σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά στοιχεία και τους κανονισμούς για την αξιολόγηση ασφαλείας τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, π.χ.:

  • Οδηγία για την υποβολή αξιολογήσεων πρόσθετων τροφίμων της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).
  • Γνωμοδότηση της ESCO σχετικά με το έντυπο οδηγιών της EFSA για την αξιολόγηση ασφαλείας βοτάνων και βοτανικών σκευασμάτων που προορίζονται για χρήση ως συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα με πραγματικές περιπτωσιολογικές μελέτες.
  • Οδηγία της EFSA για την αξιολόγηση ασφαλείας βοτάνων και βοτανικών σκευασμάτων που προορίζονται για χρήση ως συμπληρώματα διατροφής, και
  • Προσχέδιο οδηγίας της EFSA για την παρασκευή και παρουσίαση εφαρμογής για την έγκριση νέων τροφίμων. 
  • Τελική ρύθμιση του αμερικανικού FDA για τις ουσίες που αναγνωρίζονται γενικά ως ασφαλείς.

Η Herbalife έχει επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα παρασκευής και διασφάλισης ποιότητας για να εξασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε στους καταναλωτές μας τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο. Τα συστήματα ποιοτικού ελέγχου μας είναι ασυναγώνιστα στον κλάδο μας και υποβάλλουμε τα προϊόντα μας σε διαρκείς ελέγχους, ξεκινώντας από τα συστατικά και φτάνοντας μέχρι το τελικό προϊόν. Εφαρμόζουμε εξονυχιστικά πρωτόκολλα ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα προϊόντα μας συμμορφώνονται με τα πρότυπα ποιότητας.

 

Πώς ελέγχει τα προϊόντα της η Herbalife; 

Η Herbalife πραγματοποιεί δοκιμές σε όλα τα προϊόντα της, τόσο εσωτερικά όσο και μέσω τρίτων πιστοποιημένων οργανισμών προκειμένου να ελέγξει τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές κατευθυντήριες γραμμές. Ελέγχουμε, επανελέγχουμε και μετά ελέγχουμε ξανά.

Διαθέτουμε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε κάθε μεγάλη περιφέρεια: Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Κίνα, Ασία/Ειρηνικός Ωκεανός και Ινδία. Εργαζόμαστε από κοινού με τους συναδέλφους μας διεθνώς και την επιστημονική ομάδα μας με σκοπό την κατανόηση και διαχείριση προτεραιοτήτων σχετικά με τα νέα προϊόντα. 

«Ως επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος R&D, αναλαμβάνω μια απαιτητική και συναρπαστική ευθύνη: η ομάδα μου και εγώ εργαζόμαστε με σκοπό να διασφαλίσουμε τη συνέχεια και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσα από την επιστημονική έρευνα, τη σχεδίαση και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε» - Michael Yatcilla, Sr. Vice President, Research and Development

  • Τα εργαστήρια ελέγχου ποιότητας της εταιρείας μας συμμορφώνονται στο σύνολό τους με τις Ορθές Εργαστηριακές Πρακτικές (ΟΕΠ) και τα πρωτόκολλα διαπίστευσης του προτύπου ISO 17025. 
  • Οι εγκαταστάσεις μας είναι πιστοποιημένες από τις Διεθνείς Ορθές Παρασκευαστικές Πρακτικές της NSF, και τις Ορθές Παρασκευαστικές Πρακτικές για εγγραφή σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Στα εργαστήρια, σε όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής μας, ακολουθούνται οι τρέχουσες Ορθές Παρασκευαστικές Πρακτικές (ΟΠΠ).  

 

Ποια είναι η δέσμευση ποιότητας της Herbalife απέναντι στους καταναλωτές;

Η Herbalife υποστηρίζει τον ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στους πελάτες και τους επαγγελματίες υγείας. Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια των καταναλωτών. Η ομάδα Global Consumer Safety βοηθά στην υλοποίηση του διαλόγου, εξασφαλίζοντας ότι το προσωπικό υγείας και ασφαλείας μας είναι διαθέσιμο για να προσφέρει συμβουλές σε κάθε επαγγελματία υγείας. 

«Το πρωτοπόρο για τον κλάδο μας πρόγραμμα προϊοντικής ασφαλείας που διατηρούμε, συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία με ολοκληρωμένες αναλυτικές μεθόδους παρακολούθηση,ς που μας βοηθούν να μετατρέψουμε τα σχόλια των καταναλωτών σε γνώσεις.

Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι όλα όσα κάνουμε έχουν στόχο να δημιουργήσουμε ενημερωμένες εμπειρίες χρήσης προϊόντων, εκπαιδευτικά εργαλεία και υλικό για τη διατροφική ασφάλεια, αυστηρά πρωτόκολλα ελαχιστοποίησης κινδύνων και, φυσικά, να διασφαλίσουμε την καλή διαχείριση των προϊόντων μας, καθώς συμμορφωνόμαστε με όλους τους κανονισμούς ασφάλειας καταναλωτών που ισχύουν στον κόσμο». Kristy Appelhans - MSRA, NMD, Vice President - Global Consumer Safety

Η ομάδα Global Consumer Safety της Herbalife είναι πρόθυμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν οι επαγγελματίες υγείας σχετικά με κάποιο προϊόν. Αυτή η απορία μπορεί να αφορά την καταλληλότητα χρήσης τους από πελάτες με συγκεκριμένους διατροφικούς περιορισμούς ή άλλα, μοναδικά ιατρικά δεδομένα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την εταιρεία στη διεύθυνση gcs@Herbalife.com

 

Πηγή: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-bad-for-me/