Είναι η Herbalife εταιρεία-πυραμίδα;

Κατανοώντας την διαφορά μεταξύ του  multi-level marketing και της εταιρείας - πυραμίδα

Όχι, η Herbalife δεν είναι μια εταιρεία-πυραμίδα. Η Herbalife είναι μια παγκόσμια εταιρεία απευθείας πωλήσεων με ιστορία περισσότερων από 40 ετών, ενώ δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναπτύσσουμε και πωλούμε διατροφικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής μέσα από ένα δίκτυο Ανεξάρτητων Συνεργατών που λαμβάνουν εκτενή εκπαίδευση και κατάρτιση πάνω στη διατροφή υψηλής ποιότητας. Οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες προσφέρουν εξατομικευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση στους πελάτες, μια μορφή βοήθειας που δεν συναντά κανείς εύκολα στο λιανικό ή στο διαδικτυακό εμπόριο. Εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτό το μοντέλο πωλήσεων σε όλο τον πλανήτη.

 

Για ποιον λόγο η Herbalife δεν είναι εταιρεία-πυραμίδα;

Μια εταιρεία-πυραμίδα είναι παράνομη λόγω της διαστρεβλωμένης δομής αμοιβών που εφαρμόζει. Κάποιος που συμμετέχει σε ένα σύστημα πυραμίδας κερδίζει χρήματα μόνο με τη στρατολόγηση άλλων σε αυτό, με υψηλά τέλη συμμετοχής, απαιτήσεις για περαιτέρω επενδύσεις, ψευδείς πληροφορίες και εξαπάτηση σχετικά με επείγουσες ανάγκες. Από τη φύση τους, τα συστήματα πυραμίδας δεν είναι βιώσιμα.

 

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η Herbalife δεν είναι εταιρεία-πυραμίδα:

  • Οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες της Herbalife αμείβονται αποκλειστικά για τις πωλήσεις των προϊόντων μας. Δεν αμείβουμε τους Ανεξάρτητους Συνεργάτες μας για την ένταξη και τις εγγραφές νέων μελών.
  • Η Herbalife έχει χαμηλό κόστος συνδρομής. Το Πακέτο Εγγραφής του Ανεξάρτητου Συνεργάτη κοστίζει 49,81 ευρώ στην Ελλάδα και περιλαμβάνει: μια επαγγελματική τσάντα ώμου με λογότυπο Herbalife, μια συσκευασία  του υποκατάστατου γεύματος Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1  με γεύση Βανίλια, ένα shaker και ένα scoop (κουτάλι). Με την εγγραφή τους, οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες αποκτούν πρόσβαση σε διαδικτυακή εκπαίδευση και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό.
  • Στο πλαίσιο των Εγγυήσεων Gold Standard, οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες μας δικαιούνται εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 90 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν πλήρη επιστροφή του κόστους του πακέτου έναρξης, σε περίπτωση που θέλουν να ακυρώσουν τον Κωδικό της Ανεξάρτητης Συνεργασίας τους.
  • Με 40 έτη εμπειρίας στις απευθείας πωλήσεις, η Herbalife εφαρμόζει εκτεταμένες πολιτικές με σκοπό να βοηθά τους Ανεξάρτητους Συνεργάτες να χτίσουν μια βιώσιμη επιχείρηση.
  • Η Herbalife επενδύει πολύ στην έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς την τελευταία δεκαετία έχουμε επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην επιστημονική ανάπτυξη, τις εγκαταστάσεις και την τεχνολογία παρασκευής, καθώς και στην αγορά προηγμένου εξοπλισμού για δοκιμές ελέγχου.
  • Η Herbalife ακολουθεί αυστηρές πολιτικές για την προστασία όλων των Ανεξάρτητων Συνεργατών και καταναλωτών. Στο πλαίσιο των Εγγυήσεων Gold Standard, , οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες μας έχουν το δικαίωμα επιστροφής όλων των αχρησιμοποίητων προϊόντων που αγοράστηκαν εντός των προηγούμενων 12 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες και οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες μπορούν να επιστρέψουν μεμονωμένα ή όλα τα προϊόντα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει και να λάβουν πίσω το σύνολο του κόστους μέσα σε διάστημα 12 μηνών από την αγορά.
  • Η Herbalife αποθαρρύνει έντονα την αγορά αποθέματος σε ποσότητες χονδρικής από τους Ανεξάρτητους Συνεργάτες. Η εταιρεία επίσης αποθαρρύνει την υποβολή μεγάλων παραγγελιών από τους καινούριους Ανεξάρτητους Συνεργάτες.  

Οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες της Herbalife  εργάζονται ατομικά, αξιοποιώντας τη βραβευμένη γκάμα προϊόντων μας για τη δική τους επιχειρηματική ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν την ελευθερία να διοικούν μια επιχείρηση με τους δικούς τους όρους.  

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του DSA, το 89% των ατόμων που ασχολούνται με απευθείας πωλήσεις επιλέγουν τη μερική απασχόληση, καθώς αναζητούν μια ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα, παράλληλα με την καθημερινή τους εργασία.  

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Herbalife επιτρέπει στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες να εργάζονται με βάση το δικό τους πρόγραμμα και ρυθμό. Ταυτόχρονα, τους προσφέρει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άτομα με τα οποία μοιράζονται την ίδια νοοτροπία. Οι απευθείας πωλήσεις απαιτούν σκληρή δουλειά.  Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος πλουτισμού, ούτε εγγύηση επιτυχίας.  

Ωστόσο, δεν συμμετέχουν στη Herbalife όλοι οι Ανεξάρτητοι Συνεργάτες με σκοπό να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα από το κέρδος επί της λιανικής πώλησης προϊόντων. Η πλειοψηφία των Ανεξάρτητων Συνεργατών γίνονται μέλη της Herbalife για να αγοράζουν με έκπτωση προϊόντα για προσωπική χρήση.

 

Πηγή: https://www.herbalife.co.uk/faq/is-herbalife-a-pyramid-scheme/.