Η φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μετά τη χρήση μάσκας

Συντάκτης: Laura Chacon-Garbato, Director of Worldwide Nutrition Product Training, Herbalife Nutrition, και Αισθητικός
Herbalife Aloe και φροντίδα μαλλιών που προβάλλετε σε ξύλινο τραπέζι με κεριά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράμε μάσκα μας, καθώς συμβάλλει στην προστασία τη δική μας και των γύρω μας. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε κάποιες δερματικές ενοχλήσεις σε σημεία που καλύπτει η μάσκα όπως ξηρότητα, δερματικούς ερεθισμούς ή ακόμα και ακμή. Ποια είναι όμως η λύση αφού είναι αναγκαίο να φοράμε μάσκα;

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες και γρήγορες συμβουλές, αλλά και μία σπιτική μάσκα προσώπου με βρώμη που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους ερεθισμούς.

1)Επιλέξτε την κατάλληλη μάσκα:
Οι επιλογές όσο αφορά τις μάσκες είναι αναρίθμητες, και πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα ευφάνταστες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε μια μάσκα με άνετη εφαρμογή και από υλικό που αναπνέει. Δεν είναι όλα τα υφάσματα ίδια: υλικά όπως ο πολυεστέρας μπορούν να παγιδεύσουν τον ιδρώτα, να προκαλέσουν ερεθισμούς και να πυροδοτήσουν την εμφάνιση ακμής. Η επιλογή του υφάσματος έχει σημαντικό ρόλο, ιδίως αν υπάρχει τάση για ακμή. Θα πρέπει να προτιμάτε μάσκες από βαμβάκι, που βοηθούν στην απορρόφηση του ιδρώτα και αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει ξαναχρησιμοποιείτε τη μάσκα σας χωρίς να την πλύνετε, για να αποτρέπεται το ενδεχόμενο εξάπλωσης μικροβίων και βακτηρίων. Να αλλάζετε και να πλένετε τη μάσκα σας τακτικά, καθώς έτσι θα περιορίσετε τους ερεθισμός της επιδερμίδας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2)Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας προτού φορέσετε τη μάσκα σας:
Πριν φορέσετε τη μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα προσώπου για να σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αναζητήστε μια κρέμα με συστατικά όπως χαμομήλι και αλόη βέρα, που είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές τους ιδιότητες. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ερεθισμού της επιδερμίδας σας. Επίσης, θα ήταν ιδανικό να αποφύγετε το έντονο και λιπαρό μακιγιάζ που εμποδίζει τους πόρους να αναπνέουν. Αν θέλετε να φορέσετε makeup, επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ με συστατικά όπως το διοξείδιο του τιτανίου, που απορροφάτε εύκολα από την επιδερμίδα.

3)Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας μετά τη χρήση μάσκας:
Έπειτα από μια ολόκληρη ημέρα με μάσκα, φροντίστε την επιδερμίδα σας με ενυδατικά προϊόντα χωρίς Sulfates. Τα Sulfates  είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη δομή των λιπιδίων στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και προκαλούν ερεθισμούς. Όταν βγάλετε τη μάσκα σας, μην παραλείψετε να πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό με ενυδατικά καθαριστικά συστατικά, που βοηθούν στην αφαίρεση των ρύπων και της λιπαρότητας από την επιδερμίδα σας. Αποφύγετε το ζεστό νερό, καθώς η χρήση του ερεθίζει και αφυδατώνει την επιδερμίδα σας η οποία είναι ήδη ευαίσθητη, καλύτερα χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμούς. Στο τέλος χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αντιοξειδωτικά και αιθέρια έλαια, τα οποία αποκαθιστούν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα σας.

Αν αντιμετωπίζετε έντονη ξηρότητα, ερεθισμό ή φαγούρα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα.

Θα χρειαστείτε τρία απλά υλικά:
• 3 κουταλιές της σούπας βρώμη
• 2 κουταλιές της σούπας Herbalife Aloe Καταπραϋντικό Τζελ
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Οδηγίες χρήσης: Βράστε τη βρώμη με 2 κουταλιές της σούπας νερό στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τη από τον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας Herbalife Aloe Καταπραϋντικό Τζελ και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αφήστε τη βρώμη να κρυώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε στο πρόσωπο, κατά προτίμηση με πινέλο προσώπου. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 με 20 λεπτά. Η βρώμη και το μέλι φημίζονται για τις ενυδατικές τους ιδιότητες και το Herbalife Aloe Καταπραϋντικό Τζελ περιέχει απαλυντικά συστατικά που καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Ολοκληρώστε την εφαρμογή της μάσκας ξεπλένοντας καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς Sulfates.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο και στο σώμα σας μπορούν να επιφέρουν αισθητή διαφορά στην υγιή όψη της επιδερμίδας σας. Επιλέγετε, λοιπόν, ήπια προϊόντα με αποτελεσματικά συστατικά.