Διατροφή για Υγιεινή Ζωή

  • Άρθρα
  • Συνταγές
  • Δοσολογία Προϊόντων

Διατροφή για Υγιεινή Ζωή

Υγιεινή Διατροφή

Ένας χρόνος με πρωτόγνωρες αλλαγές μας έκαναν να δοκιμάσουμε τα όρια μας και πολλές φορές μας έκαναν να πιάνουμε τους εαυτό μας να τρώμε ανθυγιεινά για να παρηγορήσουμε το συναισθήματα μας για τις αλλαγές που βιώνουμε. Ένα σακουλάκι με πατατάκια μπορεί να έχει την τέλεια γεύση και να μας κάνει να ξεχαστούμε στιγμιαία, αλλά μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε περιττή αύξηση βάρους και να έχει διάφορες συνέπειες στην υγεία μας. Για να τρεφόμαστε υγιεινά, πρέπει και να τρώμε συνειδητά. Παρακάτω θα βρείτε έξι τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίγνωση του τι καταναλώνετε, ώστε να είστε σε θέση να κάνετε εξυπνότερες επιλογές.

Κρατήστε σημειώσεις - Ημερολόγιο Διατροφής

Συχνά λένε σε όσους ξεκινούν κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής να κρατούν αρχείο με τα βήματα που ακολουθούν, πόσα χιλιόμετρα τρέχουν ή πόσες προπονήσεις κάνουν την εβδομάδα. Γιατί; Γιατί όταν καταγράφουμε την πρόοδό μας, αποκτάμε καλύτερη επίγνωση των επιτυχιών μας, καθώς και των σημείων τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε. Η διατήρηση ενός ημερολογίου διατροφής αποτελεί μια άσκηση που μπορεί να μας ενθουσιάσει, αλλά και να μας κρατά προσγειωμένους. Θα είναι εκεί για να σας υπενθυμίζει τα δέκα κρακεράκια που φάγατε μετά το μεσημεριανό ή το γλυκό μετά το βραδινό που δεν ήταν απαραίτητο. Καταγράφοντας αυτά που τρώτε –καθώς και το πότε ή το γιατί– θα μπορέσετε να εστιάσετε στις συνήθειες εκείνες που πρέπει να βελτιώσετε.

Κάντε την κατάλληλη ερώτηση

Συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να κοιτούν το ψυγείο, μόνο και μόνο για να χαζέψουμε. Μπορεί ακόμα να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο βρεθήκατε να περιπλανιέστε μέσα στην κουζίνα. Πριν αρπάξετε κάτι να φάτε, σταματήστε και ρωτήστε τον εαυτό σας, «τώρα γιατί τρώω;» Το πιο πιθανό είναι ότι δεν βρεθήκατε στην κουζίνα λόγω πείνας – μπορεί απλά να είστε κουρασμένοι, στεναχωρημένοι ή θυμωμένοι. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτή την ερώτηση, μάλλον θα συνειδητοποιήσετε ότι το φαγητό δεν είναι η καταλληλότερη λύση.  Βρείτε άλλους τρόπους να νικήσετε την κούραση, την στεναχώρια ή τον θυμό.  Αντί να φάτε κάτι, είναι καλύτερο να κάνετε μια βόλτα, να τηλεφωνήσετε σε έναν φίλο, να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι ή ότι άλλο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Απολαύστε το γεύμα σας

Με τόσες υποχρεώσεις μέσα στη μέρα, συνήθως τα κάνουμε όλα γρήγορα και βιαστικά στη ζωή μας –ακόμα και το φαγητό την ώρα που τρώμε. Σε έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς, συχνά βλέπουμε και την ώρα του φαγητού ως μια ιδανική στιγμή μέσα στη μέρα για να συνεχίσουμε το multi-tasking. Μπορεί να βρεθούμε να βλέπουμε τηλεόραση, να απαντάμε σε emails ή να χαζεύουμε στο ίντερνετ ταυτόχρονα με το γεύμα μας. Ναι μεν όλοι αυτοί οι περισπασμοί μας βοηθούν να μην χάσουμε επαφή, αλλά δεν μας βοηθούν καθόλου να έχουμε συνείδηση του τι ή πόσο πολύ τρώμε. Αφιερώνοντας χρόνο για το φαγητό και μόνο για το φαγητό, μόνοι σας ή με την οικογένεια σας, μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα πόσο καταναλώνουμε και να απολαύσουμε αυτό που τρώμε καλύτερα.

Αισθανθείτε τις υφές και του γεύματος σας

Όταν τρώμε το γεύμα μας, είναι δύσκολο να παραμείνουμε απολύτως συγκεντρωμένοι και να μην σκεφτόμαστε π.χ. τι έχουμε να κάνουμε μετά. Προσπαθήστε να αφιερώσετε τουλάχιστον 20 λεπτά δίνοντας προσοχή σε ότι περιέχει το πιάτο σας. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στις αισθήσεις σας και αποκτήστε επίγνωση στις υφές,  την μυρωδιά, τη γεύση και τα χρώματα του γεύματος σας –θα εκτιμήσετε περισσότερο την κάθε σας μπουκιά τρώγοντας συνειδήτα, ενώ παράλληλα θα χορταίνετε με λιγότερη τροφή.

Κατανοήστε πότε χορτάσατε

Όλοι μας έχουμε φάει –ιδίως στις διακοπές– τόσο πολύ, που να νιώθουμε το στομάχι μας φουσκωμένο σε σημείο που να χρειάζεται να ξεκουμπώσουμε το παντελόνι. Ενώ αυτές οι περιπτώσεις της υπερβολής είναι μάλλον σπάνιες, πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει συνήθεια και τρώμε μέχρι να νιώσουμε υπερβολικό κορεσμό από το φαγητό, ενώ θα έπρεπε να τρώμε τόσο μόνο ώστε να μην πεινάμε πια. Μια καλή τακτική είναι να σερβίρουμε στον εαυτό σας μικρότερη μερίδα από όσο θεωρούμε ότι θα φάμε και όπως συνιστούν ορισμένοι ειδικοί να αφήνουμε τουλάχιστον μία μπουκιά μέσα στο πιάτο. Απολαύστε το γεύμα σας αργά και συνειδητά, και παρατηρήστε πώς αισθάνεστε μέχρι να ικανοποιήσετε την πείνα σας, και όχι μέχρι να νιώσετε φουσκωμένοι.

Πρωτεϊνούχα Ροφήματα

Η Νέα Γενιά των Πρωτεϊνούχων Ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition, η οποία δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα, προσφέρουν 4g εδώδιμων ινών και καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Προσφέρει γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά με ταυτόχρονη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων σε ένα μόνο ρόφημα. Παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και στη θρεπτική ποιότητα, παρέχοντας σωστή διατροφή, ευκολία και γεύση σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις! Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλμυρά και γλυκά σνακς με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε βιταμίνες και μέταλλα. Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά.

Σ’ αυτόν τον κόσμο που είναι μόνιμα σε λειτουργία και γρήγορους ρυθμούς, μπορεί να είναι δύσκολο να πάρετε το χρόνο σας, να γίνετε προσεκτικοί ως προς το πώς, πότε, πού και γιατί τρώτε αλλά μην θεωρείται πια το φαγητό απλώς μία ακόμα εκκρεμότητα στη λίστα σας. Η συνειδητή διατροφή μάς επιτρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα και να σκεφτούμε τι είδους τροφές καταναλώνουμε και σε τι ποσότητα. Αποκτώντας επίγνωση του πότε και γιατί τρώμε ένα σνακ και αφιερώνοντας χρόνο για να καθίσουμε να απολαύσουμε ένα γεύμα χωρίς περισπασμούς, οδηγούμαστε στο να απολαύσουμε το φαγητό μας, να μάθουμε τα διατροφικά μας μοτίβα και υιοθετήσουμε πιο θρεπτικά γευμάτων για ένα υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

 

Facebook: https://www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/

Instagram: https://www.instagram.com/herbalifenutrition.gr/?hl=el

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F