Πέντε Πρωινές Συνήθειες για να ξεκινήσετε τη Μέρα σας

Συντάκτης: O’Neil, C, et al. The role of breakfast in health: Definition and criteria for a quality breakfast. J Acad Nutr Diet.2014 Dec;114
Μια γυναίκα ξυπνάει το πρωί.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάμε τη μέρα μας συχνά επηρεάζει το πώς θα εξελιχθεί. Πολλοί από εμάς διαθέτουμε πλέον περισσότερο χρόνο το πρωί και μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε υγιείς και σε καλή διάθεση. Ξυπνήστε ευδιάθετοι με τις παρακάτω εύκολες συμβουλές!

 

Ενέργεια για τη μέρα μας!

Είναι ευρέως γνωστό ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη να λάβει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να ξεκινήσει σωστά η μέρα μας. Ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες αναπληρώνει αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας μετά από τη βραδινή νηστεία. Επιλέξτε σιτηρά, φρούτα, λαχανικά, αυγά και στραγγιστό γιαούρτι. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε καθημερινά ένα πλήρες πρωινό, μπορείτε να λάβετε την πρωτεΐνη, τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε με ένα λαχταριστό ρόφημα. Με το καλοκαίρι προ των πυλών, ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα αγαπημένα μας ροφήματα, το F1 Fruit of the Forests

 

Πρωινό τσάι!

Πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον πρωινό καφέ. Όμως λόγω της κακοσμίας που προκαλεί, ίσως ήρθε η ώρα να προτιμήσουμε κάτι άλλο. Τι καλύτερο από ένα τσάι βοτάνων; Ένα αναζωογονητικό ρόφημα βοτάνων είναι ό, τι πρέπει για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας. Για αρχή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα Στιγμιαία Ροφήματα Βοτάνων της Herbalife που έχουν λίγες θερμίδες και περιέχουν καφεΐνη που βοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και την ενίσχυση της εγρήγορσης, ενώ μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή κρύα.

 

Υγεία: καθοριστικός παράγοντας για τη θετική μας ψυχολογία

Τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο σώμα μας είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που καταναλώνουμε. Οι βιταμίνες C και E συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Πρέπει να εφαρμόζουμε τακτικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Οι ελεύθερες ρίζες υπάρχουν παντού γύρω μας, ενώ ακόμη και ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει ελεύθερες ρίζες. Είναι απαραίτητο κάθε πρωί να εφαρμόζουμε στο δέρμα μας προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Εξίσου σημαντικό είναι να βάζουμε αντηλιακό πριν φύγουμε από το σπίτι το πρωί, καθώς είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και όταν έχει συννεφιά. Επομένως, ανεξαρτήτως καιρού, η Ενυδατική Κρέμα μας με δείκτη προστασίας SPF30 αποτελεί την ιδανική προσθήκη στην πρωινή ρουτίνα ομορφιάς σας.

 

Νερό, το θαυματουργό!

Γνωρίζετε ήδη τη σημασία του νερού και της ενυδάτωσης. Όταν ξυπνάτε, ο οργανισμός σας ίσως έχει ανάγκη να αναπληρώσει το νερό που έχασε κατά τη διάρκεια του ύπνου και η προσθήκη νερού στο πρωινό σάς βοηθά να διατηρήσετε την πρόσληψη νερού σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι αδύνατο να νιώθετε απόλυτα υγιείς όταν είστε αφυδατωμένοι. Αν το σκέτο νερό σάς φαίνεται βαρετό, δοκιμάστε νερό με γεύση που θα σας δώσει έξτρα ενέργεια για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μια υγιεινή επιλογή είναι ο Συμπυκνωμένος Χυμός Αλόης με Γεύση Μάνγκο, ο οποίος θα δώσει στο νερό σας μια δροσερή γεύση εσπεριδοειδών. Κάντε το συνήθεια να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε.

 

Πρωινή γυμναστική!

Το πρωί αποτελεί ιδανική στιγμή για να κάνετε γυμναστική ώστε να παραμείνετε υγιείς. Αφιερώστε λίγο χρόνο για ένα ζωηρό πρωινό περίπατο, μια σύντομη δεκάλεπτη γυμναστική ή ακόμα και λίγους γύρους με το ποδήλατό σας στη γειτονιά σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ανεβασμένη διάθεση, τη ζωντάνια και τη λάμψη που χαρίζει η γυμναστική για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας. Κάντε το λοιπόν συνήθεια να ξυπνάτε απευθείας. Τοποθετήστε το ξυπνητήρι σας στην άλλη άκρη του δωματίου ώστε να χρειαστεί να σηκωθείτε για να το κλείσετε. Σας φαίνεται βασανιστήριο, έτσι; Μόλις, όμως, εκτιμήσετε το όφελος, θα είστε ευγνώμονες που το κάνατε.

Ξεκινήστε τη μέρα σας υιοθετώντας αυτές τις πρωινές συνήθειες και θα δείτε ότι το πρωί θα γίνει η αγαπημένη στιγμή της ημέρας σας. Η φροντίδα του σώματος και του δέρματός σας είναι σημαντική. Να θυμάστε ότι το υγιές σώμα και δέρμα είναι πάντα το πιο όμορφο.